Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ...

Και το ταξίδι ξεκινά...
Ένα ταξίδι μακρύ αλλά καθόλου κουραστικό,  γεμάτο χαρές και λύπες, γεμάτο ιστορίες ποδοσφαιρικής υπέρβασης, πάθους, κατάθεσης ψυχής, αγωνίας, απογοήτευσης, ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ....
Άαα...να μια λέξη «μαγική», μια λέξη δεσπόζουσα στην καθημερινότητα και στην ιδιοσυγκρασία του λαού μας, μια λέξη και μια έννοια τόσο «χτυπημένη» βάναυσα στις μέρες μας που πραγματικά το «πνίξιμο» που νιώθουμε σαν λαός δοξασμένος και ιστορικά τεκμηριωμένα υπερήφανος μας καταβάλει και μας οδηγεί σε μονοπάτια που μέχρι «χτες» δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε πως υπάρχουν.
Όλο αυτό, μαζί με την έλλειψη μιας πλήρους και διεξοδικότερης καταγραφής των Ελληνικών προσπαθειών σε Ευρωπαικό ποδοσφαιρικό επίπεδο, την λατρεία του φίλαθλου κόσμου για αυτό το άθλημα και το απέραντο μεράκι συνέθεσαν τα συστατικά για να «γεννηθεί» αυτή η «συνταγή».  Μια «συνταγή» που θα ενώσει το χτές με το σήμερα, πηγαίνοντάς μας νοερά σε κάθε γωνιά της Ευρωπαικής ηπείρου και θυμίζοντας η διδάσκοντας θα μας οδηγήσει χέρι-χέρι από τις εποχές του «αγνού», «αμόλυντου» από μπάτζετ, διαφημίσεις και σπόνσορες ποδοσφαίρου ως τις μέρες μας που η οικονομική και διαφημιστική γιγάντωση του αθλήματος το έχουν καταστήσει πλέον ως «προιόν» με πραγματικά παγκόσμια απήχηση.
 Οι Ελληνικές ομάδες σε όλη αυτή την διαδρομή έδωσαν τις δικές τους «μάχες», άλλες τις κέρδισαν, άλλες τις έχασαν.  Σημασία έχει η προσπάθεια και αυτή θα καταγραφεί μέσα από αυτό εδώ το blog.
Ελπίδα μου; Να «αγκαλιάσουμε» όλοι, ανεξαιρέτως χρώματος φανέλας, την Εθνική μας ποδοσφαιρική προσπάθεια γιατί ως τέτοια θα έπρεπε να λογίζεται και να έρθει κάποτε ξανά η μέρα που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα πηγαίνουμε στο γήπεδο να παρακολουθήσουμε ΘΕΑΜΑ, γιατί το ποδόσφαιρο, μην ξεχνάμε, είναι θέαμα πάνω από όλα.
Καλή μας διαδρομή λοιπόν....

Υ.Γ. Φυσικά σε μια τέτοια προσπάθεια όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και η κατάθεση απόψεων η σχολίων είναι συστατικό επιτυχίας.  Και βεβαίως, επειδή άνθρωποι είμαστε, κάθε αναφορά λάθους, διόρθωσης η προσθήκη επιπρόσθετων πληροφοριών θα χαιρετίζεται θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου