Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

1959-60 ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ...ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!

Πολιτικοί λόγοι στέρησαν στον Πρωταθλητή Ολυμπιακό και στην Ελλάδα την παρθενική συμμετοχή σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις την προηγούμενη σεζόν, όμως σίγουρα όλα αυτά θα ξεχάστηκαν την στιγμή που ο Κώστας Παπάζογλου έστελνε στο 19ο λεπτό την μπάλα στα δίχτυα της Μίλαν στο στάδιο Καραΐσκάκη, ανοίγοντας το σκορ και πετυχαίνοντας το πρώτο γκόλ Ελληνικής ομάδας στα Ευρωπαϊκά γήπεδα.  Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι όμως σίγουρα εκείνη η χρονιά για ιστορικούς και αγωνιστικούς λόγους (δεν είναι δα και μικρό πράγμα να αντιμετωπίζει κανείς τότε την πανίσχυρη Μίλαν σε επίσημο παιχνίδι και όχι σε κάποιο "κύπελλο Χριστουγέννων") θα παραμείνει "χαραγμένη" στην ιστορία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το πρωτοσέλιδο της
Αθλητικής Ηχούς
  την επομένη
του πρώτου αγώνα.
(πηγή: ψηφ. αρχ. Αθλητική ηχώ)
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Μακεδονία"
την επομένη του δεύτερου άτυχου αγώνα.
(πηγή ψηφ.αρχ. Μακεδονία)
Και μόνο η πρώτη συμμετοχή μας σε Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό θεσμό αρκεί σαν σημείο αναφοράς αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε το ότι παρά τον τελικό αποκλεισμό του Ολυμπιακού στο κύπελλο πρωταθλητριών από τον πρώτο γύρο, οι «άσσοι» του Βάλε χάρισαν στην χώρα μας και την πρώτη της ισοπαλία, απέναντι μάλιστα σε μια πανίσχυρη για την εποχή Μίλαν με ονόματα όπως οι Λίντχολμ, Αλταφίνι και Σκιαφίνο.
Για να μην αδικήσουμε βέβαια και του Έλληνες παίκτες πρέπει να τονίσουμε ότι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση αναγκάζοντας τον τύπο της εποχής να τους συγκρίνει ευθέως με τους Ιταλούς διάσημους αντιπάλους τους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΠΟΙΟΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.  ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" ΜΕ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. 
ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ.


Οι δύο αγώνες εκείνης της σεζόν ήταν:

1) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΙΛΑΝ 2-2




2) ΜΙΛΑΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1



ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ




Φάση από τον πρώτο αγώνα στο Φαληρικό στάδιο.

Ο Ντανόβα ετοιμάζεται να πετύχει το τρίτο του τέρμα
στον ατυχή επαναληπτικό του Σάν Σίρο.

Ο Κώστας Παπάζογλου, ο οποίος πέτυχε
το πρώτο Ελληνικό τέρμα στα κύπελλα Ευρώπης.




                                             
                                         Σπάνιο καρέ απο τον επαναληπτικό
  



                









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου