Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

1960-61 ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΙΑΣ "ΔΥΣΚΟΛΗΣ" ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

Φάση από τον πρώτο αγώνα
στο Χράντετς
Το 1960 είναι η σειρά του Παναθηναϊκού να «ντεμπουτάρει» και αυτός στα Ευρωπαϊκά σαλόνια έχοντας στεφθεί πρωταθλητής την προηγούμενη σεζόν και εξασφαλίζοντας την συμμετοχή του στο κύπελλο πρωταθλητριών.  Κανείς τότε δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως εκείνη η πρώτη συμμετοχή του Παναθηναικού στην συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποτελούσε το εφαλτήριο για πάμπολλες « χρυσές σελίδες» στην ιστορία του με αποκορύφωμα βέβαια την βραδιά του "Γουέμπλει" με την Ελληνική ομάδα να πετυχαίνει μέχρι σήμερα την μία και μοναδική παρουσία συλλόγου μας σε έναν Ευρωπαϊκό τελικό, ας ελπίσουμε μέχρι το επόμενο...
Παρόλαυτά η δεκαετία που ξεκινά χαρακτηρίζεται για τα Ελληνικά χρώματα μάλλον σαν "μεταβατική" καθότι η απειρία των ομάδων μας σε Ευρωπαικό επίπεδο, σε συνδυασμό με τα υψηλότερα στάνταρ των περισσοτέρων ποδοσφαιρικών σχολών που θα βρεθούν στο διάβα μας δεν αφήνουν περιθώρια για μεγάλες επιτυχίες.  Αλλά όλα αυτά θα τα δούμε αργότερα διεξοδικότερα.



ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Φάση από τον πρώτο
αγώνα στην Τσεχοσλοβακία
Ο Άγγλος προπονητής
των πρασίνων, Χάρι Γκέιμ.
Το τότε σύστημα διεξαγωγής του κυπέλλου στέκεται γενναιόδωρο με τον Παναθηναικό και στην κλήρωση της α' φάσης πέρναει την πρόκριση απευθείας χωρίς αγώνες.  Στον β' γύρο κληρώνεται με την Τσεχοσλοβάκικη "Σπαρτάκ Χράντετς Κράλοβε", ομάδα της ομώνυμης πόλης, στην μία και μοναδική της συμμετοχή στο κύπελλο πρωταθλητριών.  Ένα γκολ δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου αγώνα στην Τσεχοσλοβακία είναι αρκετό για να αποκλείσει τελικά τον Έλληνα πρωταθλητή του οποίου οι παίκτες μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο ακολουθούσαν πιστά της εντολές του Άγγλου προπονητή τους, Χάρι Γκέιμ για μαζική άμυνα.
Τέλος η "Σπαρτάκ Χράντετς" αποκλείστηκε στον επόμενο γύρο από την Μπαρτσελόνα με 1-1 στην έδρα της και ήττα 4-0 στην Καταλανική πόλη.

Η φάση του μοιραίου για τους
πράσινους τέρματος της Σπαρτάκ.




ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Οι δύο αγώνες των πρασίνων:

3) ΣΠΑΡΤΑΚ ΧΡΑΝΤΕΤΣ ΚΡΑΛΟΒΕ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-0




4) ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΣΠΑΡΤΑΚ ΧΡΑΝΤΕΤΣ ΚΡΑΛΟΒΕ 0-0




ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ






                          
Σπάνια πλάνα από τον επαναληπτικό αγώνα
στο γήπεδο της Λεωφόρου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου